lauantai 22. toukokuuta 2010

Sillinenävoileipä

Peiponlahden parempi luomusillinenäleipä

Aamiaisen merkitystä raskaassa vetouistelurupeamassa ei voi liikaa korostaa. Kolmen päivän kalastuksen jälkeen suosittelen seuraavaa reseptiä:

Vaasan ruispala 1 kpl,
voimariini 2 rkl,
kippari-juusto 2 sliceä,
pipurimeetwursti 4 sliceä,
luomutomaatin kantapala 2 kpl,
Ahti sipulisilli 1 pala.

Voimariini levitetään leivälle tasaiseksi matoksi, juusto ja metukka kerrostetaan perinteiseen tapaan, tomaatin kantapalat sekä sillinpala asetellaan kuvan mukaisesti. Kyytipojaksi kuppi mustaa kahvia ja jälkiruuaksi 1 tölkki karpalo-Lonkeroa.

Jo pelkkä leivän ulkonäkö ja tuoksu saa hyvälle tuulelle! Kahvi piristää ja lonkero antaa toivoa.

Sillinenäleivästä saa lisäksi, kuitua, kaikki mahdolliset rasvan olomuodot, juustoa, lihaa, kalaa, pippuria, valkosipulia, sekä luomua!!!

Näillä eväillä on sitten helppo lähteä esim. legendaariselle Keiteleen Karttuselälle, vaikka kovemmassakin kelissä.

AAMIAISEN JÄLKEEN KALALLE!

Ja kelihän olikin kova 21.5.2010, kuten kuvasta näkyy. +26 asetta lämmintä, aallon korkeus pahimmillaan 12 mm! Oli siinä tekemistä että sai litterat veteen... rohkeasti kumminkin taistelimme saaliin eteen.

Kova keli Kartulla

Särjen kutupuuhat rantapusikossa eivät jääneet meiltä edellisen illan saunomisen yhteydessä huomaamatta, ja ovelina poikina pyydystimme muutaman seksipedon täkyverkolla. Vetoon viritettiin maltilliset 10 viehettä joista 3 raksia, 2 vaappua sekä loput lusikoita.

Haukea tärähti muutamia vaapulla sekä lusikalla, suurin n. 3,5 kg.

Hölmö hauki Smoltti huulessa

Särki täkyraksissa ei ollut yhtään hullumpi ratkaisu! Reissun saldona 2 Taimenta, 41 ja 43 cm. Molemmat istukkaita. 43 cm tuli ensin ja oli niin söpösti yhdellä koukulla leuan kärjestä kiinni että vapautus sujui moitteetta. ( olemme siis päättäneet Busterissa vapauttaa kaikki alle 50 cm Taimenet, jos eivät ole vahingoittuneet). Pienempi Taimen valutti hieman verta, joten paistinpannu kutsui.

särkiraksin pettämä Taimen siitepölyn seassaWanha kunnon dööri palvelee hyvin edelleen


Wanha kunnon Gasti sekä Buster RS erätauolla Isossa Karttusaaressa. Voittajafiilis!


Reissuhan oli mitä mahtavin! Ja palvelee etenkin ravintoaine/aamiais- kokeiluidensa osalta tieteellisen tarkasti projektia Kuningaslohi 2013!!! Kohti Pohjois Amerikkaa ja sen yli.Wanha kunnon Kartun Kalastaja wauhdissa

2 kommenttia:

 1. kyllä on ollut hikinen urakka pyörittää busterin nahkaista rallirattia tuossa kelissä...tais muutama karpalo(ei lonkero)pyörähtää otsalle veivivuorossa olevalla.
  Jokohan HeTeRo sais kauden auki kotimaan vesissä lähipäivinä,ja jos käy sillai ettei saalista kerry niin eipähän tässä enää ole kuin 8 päivää lähtöön ja tornionjoen lohta kesyttämään..

  VastaaPoista
 2. Muutama karpalo(ei lonkero) kyllä ilmestyi jostakin. Ja etenkin seuraavana aamuna saunassa oli äijä täynnä karpaloita...
  Vähän liiankin hieno keli. Korjaantunee sääennusteen mukaan ensiviikolla vähän normaalimpaan suuntaan.
  Ei muuta kun kireitä siimoja sitten kun kotimaan kauden varsinaisesti pääset aloittamaan!!!

  VastaaPoista