lauantai 28. elokuuta 2010

Päijänteen Järvikalauistelu 2010 Kisakertomus

Kakkonen ei ole ykkönen, Team Ryds nilkuttaa kotiin läpi tuulisen ulapan.
20.8.2010 Perjantai Installaatioveto

Team Buster ja reippaat sinibarettijarit nappaavat kevytmetallista kyhätyn kelluvan ja moottoroidun vapatelineen Carpenter-mobiilin vetokoukkuun alkuiltapäivästä. Tähän mennessä on jo haettu katkenneen virta-avaimen tilalle uusi Jyväsmarinesta, mallia Buster. Seuraavaksi Motonettiin hankkimaan pari ottipeliä, siitä Kitumarketin herkkutiskeille, Alkoon, ja Nesteelle tankkaamaan vene. Kas perkele, uistelumoottorin bensaletku on jäänyt mökille! Uudestaan Motenettiin ostamaan letkua. Tankin liitin on mukana mallina ja sopiva irtoletku löytyy hyllystä, jes. Avaamaton paketti kainaloon ja kassalle, kaikki hyvin.
Mutta ah ja voi, sovittaessa letkua, käypi ilmi että ei sovi. Kuinka helvetissä voi ostaa mallikappale kourassa vääränmallisen letkun???? No ei kun Motonetin infotiskille jossa ystävällinen myyjä utelee jotta minkämerkkinen moottori? Jaa vai Yamaha, mikset ottanut siitä Yamaha hyllystä... Niinpä niin.
Muut letkut ovat hyllyssä rivissä, mutta Yamahaan sopivat sitten eri paikassa.

Matka jatkuu pienen tuhinan kera kohti Säynätsalon veneenlaskuramppia. Paatti vesille, vähän matkaa kohti Ristinselkää ja koneet seis, on konferenssipuhelun aika. 45 min myöhemmin kellun edelleen känny korvalla puhumassa viisaita kolmannella kotimaisella...Onnistun typistämään keskustelun alle tuntiin ja sininen savu jää pyörteilemään kuoppaan josta Buster ponnahti kohti Leirikallion kisakeskusta!

Siellähän jo Team Rydsin rapsakka tiimi odottelee laiturin edustalla. Joukkoon liittyy kohta Ex Kippari H -joka pörrää ympyrää vesimopedillaan verhoutuneena hylkeennahkapukineeseen! Nautimme kuviokellunnasta Suomen järvien syvimmän paikan yllä ja siemaisemme yhdet oluet. Carpentermobiili parkkeeraa mäkeen ja perjantain miehistö on kokonaisuudessaan paikalla.
Installaatioveto Team Buster

Kamat mökkeihin, virvokkeet jääkaappiin ja installaatiovetoa suorittamaan. Eipähän ehditä vetää kuin 10 min ja Motonetin neliosaiseen 35 cm pitkään vaapuntapaiseen tärähtää n. 1,5 kg hauki! Säädöt on siis kohdallaan, joten saunaan ja iltapalalle.

Iltapalaksi Makke murjoo ihan omin pikku kätösin Meille mureat sisäfilukkapihvit ja johan maistuu jälleen!
Saunan lauteilla helmeilee kepeä uisteluhuumori, jota asiaan perehtymätön voisi kutsua vittuiluksi. Tyytyväisinä, puhtoisina, ja maksa täydessä touhussa vetäydymme yöpuulle.

21.8.2010 LAUANTAI ja KISA-AAMU

Traania naamaan, lipun nosto, kokkapuheet ja järvelle!

Myyttinen Team Buster nostaa 20 min uistelun jälkeen rapsakan tasan metrin pituisen hauen ihan Rappukallion edestä!!!
Johan oli taas helppoa...

Uistelupäivä sujuu leppoisasti, välillä käydään kisakeskuksessa paistamassa makkarat.

Iltapäivällä joukkoon liittyy Team HeTero, legendaarisella Gastilla, T-"Taimen" Matilaisella varustettuna. Gastin täyttäessä hydarulijärjestelmäänsä kiihkeästi pakkasenkestävällä seoksella, valuttaa HeTero-tiimin ohjausjärjestelmä samaan aikaan omansa ulos.

Seurauksena katkera keskeytys ja Gastin jäädessä kuin nalli Rappukalliolle Team Busterin hoiviin, ohjastelee HeTero venhonsa satamaan saattohävittäjän avustamana. Harmillinen tapaus, koska HeTero oli jo pienen uistelun jälkeen vapauttanut pari mitatonta Taimenta. Ties vaikka olisivat olleet ihan Mitalikandidaatti!!!

No, yhtä kaikki, homma loppui mahtavaan Banguettiin, tuunattuun kiuasmakkaraan ja kevyeen ilakointiin. Kitara soi terassilla herkästi ja sielukkaasti sateen piiskatessa raivokkaasti kalliota ja meininki on pakanamainen pitkälle yöhön...

Seuraavana aamuna pieni JetLag vaivaa useimpia sankareitamme, mutta silmät kyllä aukeavat siinä vaiheessa kun yritämme veneisiin. Aallokko paiskoo veneitä ylös ja alas ja laiturilta loikka veneeseen vaatii parempaa ajoitusta kuin Matti Nykäsen kaikki MM-mitalihypyt yhteensä!

Selviämme kaikki hengissä surmanloikasta ja pyörimme iltapäivän vielä järvellä, mutta ilman suurempia saaliita.

Jälleen yksi eeppinen uistelukokemus takana ja seuraavana siintää Kapeenkosken kansainvälistäkin mainetta niittänyt PePus Pikkujoulugaala 20.11.2010!

Kiitos kaikille Järvikalauistelun 2010 -osallistujille sekä palkintosponsorille!!!


Rappukallion parempi Hauki...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti