Graavi Joulutaimen ala Kartun Kalastaja
Raaka-aineet:
1 kpl Järvitaimen, itsepyydetty
karkeaa merisuolaa
rouhittua mustapippuria
sokeria
tuoretta tilliä
viskiä
Välineet:
uisteluvene
ottiviehe
pätevä gasti
viskiä
hyvä vesistö
Swibo -fileerausveitsi
ruotopihdit
graavausastia
tammipöytä
jääkaappi + 3 C
viskiä
Valmistusohje:
pyydystä kala + 5C vedestä lumisateessa.
Tainnuta kala ja verestä
suolista
pakasta
ota sulamaan jääkaappiin 1,5 vrk ennen graavausta
fileoi, jätä nahka
poista ruodot pihdeillä
ripottele hienoa sokeria tasisesti fileisiin ( 1 teelusikallinen / file)
rouhi hieman mustaa pippuria fileisiin
ripottele karkeaa merisuolaa määrä joka pysyy fileessä kiinni
reilusti tuoretta tilliä fileiden väliin ( tillin varret kannattaa murskata veitsen perällä - enemmän makua)
fileet tiukassa paketissa graavausastiassa jääkaappiin + 3C
sytytä joulukynttilä
istahda tammipöydän ääreen
avaa viskipullo ja nauti lasillinen ( tai kaksi)
tarkkaile huolellisesti meditoimalla Taimenen
graavaantumista n. 1 vrk
käännä kalaa ja itseäsi välillä
sipaise mahtavaa graavitaimenta joululimpun päälle heti aamutuimaan!
MAISTUVAA JOULUA
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti