torstai 21. heinäkuuta 2011

Team Börje Kartulla - Pojat Ui

Kartun Karhu on jälleen tullut nuotiolle kyttäämään janoista vetouistelijaa

Voipahan silloin tällöin sattua hyvä keli kalamiehillekin ja nyt oli just semmoinen silloin tällöin keli.

Hinasimme hinurimaisesti lusikoita, rakseja ja vaappuja legendaarisessa Kaiho_Matilaisen Taimenrännissä puoliltapäivin aina ilta kymmeneen. Ennen makkaranpaistoa ja päiväuintia saimma vain muutaman hyvän ahvenan ja näyttävän plaanaripakituksen Hermanni-hauen taannoiselta väijypaikalta. Kun makkarat / pimpatut folioperunat ja pakkikahvit oli nautittu jatkoimme vetoa ja kappas: klo 18:50 nytkähti 5 m takilavapa. Ei taaskaan  näyttänyt tärppi kovin kummalta mutta kultahuppuisessa muikkuraksissa roikkui näyttävä kuha!

Tähän laitan Börje Toon kuvan heti kun sen saan!
(Kuha 64cm ja 2,14 kg)

Olipahan mukava uistelupäivä vaikka pieni Kerton extraveto ei sitten sitä odotettua 5 kg kuhaa tuottanutkaan.

Börje Too hurautti lemmenkipeänä himaan iltasella, ja itse haukkasin mökillä voileivän sekä pienen lasin punaviinia ennen nukkumattia.

21.7.2011  Heräsin mystisesti jo ennen klo 8 aamulla ( saatana sentään, kesälomalla ???)
Keli vaikutti hieman painostavalta, mutta siitä huolimatta päätin maalata vierasmökin verannan. Juuri kun sain maalipurkin kannen kiinni niin hanat taivaasta aukenivat!

Esteri tuli kylään perseineen!

Vettä loiski välillä niin ettei ikkunasta nähnyt ulos ja ukkosenjumala karautteli vaunuillaan pilvien seassa siihen malliin että Rva Kartun Kalastaja perui mökille tulonsa.

No niin. Kuurojen välillä sauna lämpiämään, Merkun huono tyhjäkäynti tutkintaan ja kas: tuttu juttu, toisen kaasarin uimurikupin tiiviste veteli viimeistään ja bensaa pääsi pakoon. Kumma kun ei tuommoset hevosen jouhista tehdyt tiivisteet kestä kuin 19 v.??

Merkkukaupan kautta sitten huomenna.

Saunominen tuntui varsin auvoiselta ja innostuin uimaankin pari kertaa saaren ympäri (veneen).

Lounaaksi väkertelin melkoisen setin:
Folioperunat: Kreikkalaista kylmin käsin puristettua neitsytoliiviöljyä, merisuolaa, mustapippuria, valkosipulia ihan perkeleesti, timjamia ja uuniin (uudet perunat keitetty edelliisenä päivänä)

Foliosienet: jättiherkkusienet, pyöräytys öljyssä, aromatia, kipparijustoa hellästi mutta päättäväisesti herkkusienen sisään, kinkkuleikettä päälle

Possun marinoidut sisäfilepihvit: marinadissa öljyä, merisuolaa, mustapippuria, soijaa, sweet hot chilisoosia, timjamia, valkosipulia ja paisto pannulla + wok vadissa kuullotettua sipulia, paprikaa, cashew pähkinöitä, hilisoosia, öljyä ja muhitus kannen alla.

Alkuruokana: tuoresalaatti Caesar kastikkeella

Ruokajuoma: punaviini Espiritu de Argentina / Shiraz-Malbec (3,0 L)


Nielaisin syödessäni innoissani kieleni pari kertaa ja piereskelystä ei ole tullut vieläkään loppua vaikka vedin tunnin torkut vattani vieressä ja kympin uutiset ois loppuneet puoli tuntia sitten jos näkyisivät...

Tämmöseen elämään vois vaikka tottua. Etenkin kun älysin saunomisen yhteydessä pyykätä vähän kuteita - ei tartte kuin ostaa bensaa Matilanvirralta ja kalastaa possunsisäfilettä järvestä!!! Häh?

Kuka lähtee mukaan perustamaan uuttaa €urooppalaista naturistiheimoa???

Kun Suomen järvillä pintamolekyylin liike hidastuu jääksi asti, voimme lähteä jelppaamaan heimoveljiä Kreikkaan, ja uistella vaikka niitä Tzatsiki-kaloja. Apua ne oliivin ammattipuristajat varmaan tarttee lisää -  ja onhan meillä omakin Ouzo ojan penkalla.

 Tähän kuvaan ja tunnelmaan...Jamas!

2 kommenttia:

  1. minä lähen perustaan sun kanssa sen ihanat miehet rannalla kerhon..

    VastaaPoista
  2. Ihanat Miehet rannalla -kerho kulostaa hyvältä!

    VastaaPoista