lauantai 1. tammikuuta 2011

Pappi puhuu!


Moni Kalastaja ajattelee otsikon perusteella kalan noston jälkeistä hetkeä, jolloin on juuri tehty päätös kalan vapauttamisesta, tai pitämisestä ruokakalana. Jos päätös on kalan pitäminen, niin silloin kala "papitetaan" eli kolkataan tajuttomaksi n.s papilla joka on tarkoitukseen sopiva kalikka tai nuija, ja lopuksi verestetään.

Minullakin on aina veneessä pappi tai pari.

Nyt näin pari uutta pappia ihan peräkkäisinä päivinä. Toinen Häissä ja toinen hautajaisissa

Vuoden 2010 viimeisenä päivänä sain osallistua häihin Äänekoskella ja vuoden 2011 ensimmäisenä päivänä hautajaisiin Muuramessa.

Molemmissa juhlissa itkettiin ja naurettiin, laulettiin ja oltiin hiljaa kun pappi puhui. (kalastuksessa kun pappi puhuu niin kala on hiljaa...). Hyvää ruokaa sai kyllikseen, ja hääjuhlassa sain jopa tehtyä muutaman viskitestin, joista löytyy tietoa aiemmista blogeista

Tunnelma oli molemmissa kauniissa juhlissa harras, mutta hieman eri näkökulmasta.
Häissä nuori pari lupautui rakentamaan yhdessä tulevaisuutta ja hautajaisissa muisteltiin tulevaisuutta joka on jo tapahtunut...No, vanha klisee: elämä jatkuu - sopii aina ja pitää kyllä paikkansa. Kaikella on alku ja loppu. Vuosi loppuu ja uusi alkaa.

Muistakaa armaat kalastusveljet pitää tulevana vuonna aina pappi veneessä ja varalta myös laadukasta viskiä, jos vaikka se pappi sattuu puhumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti