lauantai 6. helmikuuta 2010

Peiponlahden parempi pilkkihauki!

Päivä pitenee ja samoin pilkkihauet.


Tasan viikon kuluttua tehotiimi testaa mökkilahden jäätilanteen sekä luupäiden ottihalukkuuden. Perinteisesti hieman tylsällä kairalla, mutta terävillä koukuilla ja paukuilla!

Todennäköisesti kalaa tulee ihan myyntiin asti, ja suurimpien haukien nahasta tehdään erilaisia liivejä ja asusteita seuraaviin linnan juhliin. Hauen luista rakennellaan koristeellisia himmeleitä sekä pyrstöistä kärpäslätkiä.

Esineiden myynnistä saatu tuotto käytetään Peiponlahden Uisteluseuran nuorisojaoston uskonnollisen jatkokasvatuksen leirimaksuihin, sekä urheilujaoston johtoryhmän ulkomaanmatkoihin.

Retki toimii myös valmistautumisena sekä korkean paikan leirinä maaliskuun lopulla tapahtuvaan Olymppiavuoden pilkkikilpailuun Pynnönsaaressa.

HITAAMMIN, KAUEMMIN ja TYYLIKKÄÄMMIN!

5 kommenttia:

  1. Pasi tarttis uudet kahluuhousut. Saa nähdä riittääkö hauennahka niihinkin ? Tosin apperoisen raidallisesta nahkasta saisi muodikkaammat housut. Eikös ne raidat hoikistakkin vähän...

    VastaaPoista
  2. Joo, pyydystetään monenlaisia kaloja! Esim. mateen nahasta vois saada heinot kalsarit!!!

    VastaaPoista
  3. jumakauta pojat on teillä jutut,mutta eikö se ois paras tehä sarennahasta kahlurit ku kuivattas nuopunaset silimät ja asentais veitikan köhalle niin avot,sehän jos mikä houkuttelis kalasia rantavedessä kahlatessa.

    VastaaPoista
  4. Sori Tero, en ihan ymmärtänyt tuota Leppävetistä runomuotoa. Taitaa olla Kalevalan ajoilta?

    VastaaPoista
  5. no hitto taishan tuosta tekstistä hieman epäselvä tulla kun peiton alla pimeässä sitä nakuttelin,ja muutama siideri oli jo kimmonnut otsalohkon suuntaan,mutta ehkäpä minä suomennan teille sit ens viikonloppuna..tai tiiä sit vaikka ois pian puhekyky mennyt??,kun nyt oli mennyt tuo kirjoitustaito muutamasta sidukasta!!

    VastaaPoista