sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Hermanni-Hauen kotiinpaluu!

 Hermanni -Hauki kunniapaikalla Majasaaren Mökin seinällä.
(Huom! Hermannin alla oleva komea lippahattumies ei ole täytetty)

28.8.2010 kuljetimme Hermanni -Hauen vihdoin  mökille juhlakulkueessa! Hermanni sai kunnian ensimmäisenä yli 10 kg:n haukena toimia myös Team Busterin ensimmäisenä C&F (Catch and Fill) -kalana. Hermannilltahan ei asiaan lupaa kysytty, mutta kovin vaikuttaa tyytyväiseltä nykyiseen olotilaansa. Fiilis on varmasti paljon kuivempi ja lämpöisempi. Hermanni voi nykyisin myös tarkkailla maailman menoa hieman yläviistosta, mikä ei ennen ollut mahdollista kun Hermanni joutui viettämään aikaa Kurppauskerroksen alapuolella. (Kurppauskerros= kulloisenkin vesistön yläpinnan korkeus metreinä merenpinnasta. esim. Keiteleen kurppauskerros on noin 99.6 metriä merenpinnasta. Kurppauskerroksen alapuolella kurpatessa on suuri riski että alkoholiin sekoittuu vettä, joka puolestaan pilaa makunautinnon ja hidastaa nousuhumalan kehittymistä (JariPedia 2010))
Tutkimusten mukaan tällainen yli 10 kg hauki on 10 - 14 v. vanha, joten Hermanni aloitti kalanpyydystyksen Keiteleellä suunnilleen samaan aikaan kuin Team Buster. Hermanni on luultavasti kuitenkin pyydystänyt huomattavasti useamman kalan vuosien saatossa, kuin Kartun Kalastaja...

Hermannin taidokas täyttö sujui noin kuukaudessa ja hinta oli hieman rapiat 500 €. Vaativaa käsityötä on melkoisesti, joten siihen iloon joka Hermannin näyttävästä olemuksesta koituu vuosien varrella, on hinta varsin kohtuullinen. Homman hoiti Fish Art- niminen yritys Pihtiputaalla. Voin Suositella!


 Hermannin perämela jäykistyneenä

Pyörimme seuraavana päivän tuttuun tyyliin reissun wanhalla kunnon Karttuselällä, tällä kertaa ilman mainittavampia tuloksia. Jokunen karkuutus, mutta kaloja ei nähty. Makkaranpaistokeikalla Ison Karttusaaren pohjoispäässä, huomasimme Asta-myrskyn piipahtaneen kylässä! Näytti siltä kuin iso leka olisi huitaissut puut kumoon. Kovin montaa puuta ei enää suorassa seissyt. Taitaisi kaakaot läikkyä mukissa jos uistellessa moinen syöksyvirtaus - ilmiö osuu kohdalle???
(nyt ei pidä sekoittaa syöksyvirtsaukseen! Syöksyvirtsaus tapahtuu useimmiten pitkän uisteluretken jälkeen kun on viimeisen tunnin pidättänyt kusihätää, ja päästessään laituriin ryntää täkyraksit lahkeissa roikkuen ja kelluntapukua päältänsä riuhtoen lähimpään risukoon raivokkaalle kuselle!)
Olimme itsekin mökillä juuri Asta myrskyn aikaan siippojen ja jälkikasvun kera. Onneksi ei ihan täysin osunut kodille. Pelkällä paikkamaalauksella ei ehkä olisi selvitty...


 Asta Myrsky oli piipahtanut Ison Karttusaaren pohjoispäässä.
(huom! kuvassa ei tuule laisinkaan)


Ostolohen loimuttelut ja Kassler-possun valmistus avotulella muodostivat mukavan iltaohjelman, täyskuun kurkkiessa pilvien takaa! Saunassa piipahdettiin aamuin illoin. Erään aamusaunan aikana saimme jälleen tuotekehitysidean; nyt kun eläinrasva on ihan jees ja punainen maitokin(täysmaito) ok, niin kehitimme täyslonkeron.

TÄYSLONKERO: tölkilliseen Light Lonkeroa lisätään aamulla paistinpannuun jäänyt voi, pekonin rasva ja 
kananmunan riippeet. Hoituu pieni nousutunnelma sekä veren rasva-arvojen täydennys samalla kertaa! Eikä tarvita erillistä traanikerrosta naamaa suojaamaan, levittelee vaan viiksistä täyslonkeroa nenäpäähän sekä poskipäihin. Ei tule kylmä eikä eukko liki!


Tunnelmaa grillikatoksessa!


Jottei nyt homma olisi ollut ihan pelkkää huvittelua, niin maalasimme pittoreskin rantasaunan alkuperäistä väriskaalaa noudatellen sunnuntai aamuna. Eiköhän täällä taas muutamat löylyt tule otettua vuosien saatossa!

Majasaaren myyttinen rantasauna
Täällä ovat syntyneet eräät ihmiskunnan historian hienoimmat ideat.

2 kommenttia:

  1. oli hyvä kun tuuppasitte maalit pintaan niin päästään tutuksi tulleella pilkkireissulla pohtimaan ja tekemään uusia ihmiskuntaa mullistavia tekoja,vastamaalatun saunan lauteille ja jos en hirmuisesti erehdy niin alta 3 tunnin ei synny mitään järkevää...

    VastaaPoista
  2. Olet Tero harvinaisen oikeassa! Muistetaan vaan nesteyttää silmämunat huolella, jottei visiot vääristy. Jäi viime retkellä vähän hampaankoloon huono kalansaalis, jos nyt olisi parempi pilkkikeli???

    VastaaPoista