maanantai 22. marraskuuta 2010

PePus Pikkujoulugaala 2010 - Nuuttipukin Paluu!

Nuuttipukki???


Legendaarinen PePus Pikkujoulugaala on jälleen piirtänyt lähtemättömät viirut, sekä Joulupukin tyylikkäisiin narustringeihin, että juhlakansan alitajuntaan!


Joulupukkihan oli ennen muinoin jopa pelottava henkilö. Ohessa Wikipedian kuvaus aiheesta:

Joulupukki eri kulttuureissa  / Suomi

Joulupukin suomenkielinen nimitys juontaa ilmeisesti vanhan suomalaisen perinteen nuuttipukkiin. Nuuttipukit, jotka usein olivat pukin taljaan pukeutuneita nuoria, kiertelivät nuutinpäivän (13. tammikuuta, vuoteen 17087. tammikuuta) aikaan taloissa kerjäämässä joulun tähteitä. asti
Vanhassa pakanallisessa Suomessa nuuttipukki oli mies, joka pukeutui hedelmällisyysriitin hahmoksi, pukiksi. Hän laittoi pukin sarvet päähän muuttuakseen šamanistisen perinteen mukaan pukin kaltaiseksi. Asuun kuuluivat myös tuohinaamari ja nurin käännetty turkki.[6] Pukki vaelteli talosta taloon juoden tarjottua alkoholia. Hän saattoi pelotella lapsia ja olla humalassa. Joskus pukki myös jakoi lahjoja kilteille ja vitsoja tuhmille lapsille.

Pääsimme siis ilmeisesti todistamaan pikkujoulugaalassamme aitoa Nuuttipukin ilmestymistä! Täytyy sanoa että Nuuttipukki oli varsin pelottava otus, perse ja naama olivat vaihtaneet paikkaa, tuohet oli rypätty narustringin alle ja tarjottu alkoholi maistui paremmin kuin hyvin.

Seuran nuorimmilla jäsenillä kiilteli pelon kyyneleet silmäkulmissa, kun nuuttipukki huojui Godzillamisesti, heilutellen kolmimetrisiä käsiään, jonkin omassa päässään kuulemansa alkukantaisen poljennon tahtiin. Pelottavat varjot kieppuivat mökin seinillä ja kosken kohina voimistui korvissa pauhuksi! Kunhan ei nyt vain viini muuttuisi vedeksi ja kalaonni katoasi???

Onneksi nuuttipukin ilmestystä kesti vain noin puoli tuntia, jonka jälkeen nuuttipukin-hengen väkivalloin valtaama ihmiskeho vaipui nopeasti post-traumaattiseen koomaan juhlatilan kaiken kokeneelle vuodesohvalle. 

Nuuttipukin hengen poistuttua, Juhlakansa huokasi helpotuksesta ja pikkuhiljaa itkun tyrske vaimeni ja muuttui iloiseksi puheensorinaksi - niistä tutuista aiheista! (kalastus ja kuntoilu)

Nuuttipukin meluhengen valtaama ihmiskeho on pelottava ilmestys!



KOSKIKILPAILU

Koskikilpailuun lauantaina 20.11.2011 jolla jälleen ratkaistiin puheenjohtajuus, oli osallistunut ennen Nuuttipukin vierailua 6 innokasta kalastajaa. Koskeen mulahteli lusikoita, liitseja, huopanaa, perhoja puntilla ja ilman, vaappuja... Kalastimme myös Myllypoolissa.


Tulokset jäivät tällä kertaa kovin laihoiksi, Markku vapautti 30 cm rasvaevällisen, PuuseppäMajuri ehkä pykälää pienemmän, ja muut saivat raitista - 5 asteista ilmaa.
  

PALKINNOT

Palkinnot koskikisasta sekä vuoden 2010 saavutuksista jaettiin perinteisin juhlamenoin. Palkintoraadin muodostivat hallitseva puheenjohtaja Guru H. sekä seuran monivuotinen varapuheenjohtaja Kartun Kalastaja. 

VOITTAJA!


Ykköspalkinto koskikisasta luovutettiin Markulle, kuten myös aito GMH öljyvärimaalus! Samalla Markku saa ottaa vastaan 2011 puheenjohtajuuden jota kauden 2010 hoiti mallikkaasti GMH, kestävän kehityksen periaatteella ja Uisteluseuramme vesi, -hiili ja viinajalanjälkeä edelleen pienentäen. Kiitos Mikalle uhrautuvasta ja uraa-uurtavasta työstä!!!


GMH:n puheenjohtajakausi oli varsin kuluttava, parta vaaleni ja lisähappeakin tarvitaan välillä!


Kisan kakkosijan nappasi Puuseppämajuri, niin ikään vapautetulla luonnontammukalla. Erikoispalkintona eduskunnan urheilukerhon hyväksymä orkkupeitto kuningaslohen kuvalla varustettuna!


Kolmanneksi kisassa taisteli He-Tero edellisen päivän vapautetulla 45 cm Taimenella! He-Tero valittiin myös vuoden tulokkaaksi, onnea! Erikoispalkintona safety-makkaranpaistosetti.

Erikoismainintoina: veli GMH: vuoden lohestaja, palkintona hieno nahkastetson. Veli Jukka: vuoden erästelijä, palkintona purkki anjovista sekä eräkirja. Vuoden sankari sekä kalakaveri: Veli Passe, palkintona karvainen likööripullo sekä KARDEX -paita. Kymppikerhoon pääsivät veljet: Kartun Kalastaja sekä Passe!


Kymppikerhossa on helppo hymyillä tai irvistellä!


JUHLARUOKA
 Olutgraavattu juhlakinkku

Päiväruokana kesken koskikilpailun nautimme viikset hiessä mahtavan veljenmakkarakeiton, jossa oli höysteenä tuhti ripaus chiliä!(veljenmakkarakeitossa ovat makkarat isompia kuin siskonmakkarkakeitossa)


Iltaruoka


-alkukuruoka: mahtava kalalautanen, jossa savulohta, graavilohta, savusiikaa, mätiä, itse tuunattua metsäsienisalaattia, kermahöystettyä rosollia, vihreää salaattia.


-pääruoka: samana päivänä paistettua kinkkua, metsäsienisalaattia tryffelitwistillä, perunapalloja, porkkanapalloja, kermainen pippurikastike

Ruokajuomana jäävesi sekä piimä.


Guruhan oli siis jälleen täräyttänyt joulupöytään ylittämättömän setin herkkuja!!!


Aamupalat hoituivat maittavilla munakkailla / tuoreella kahvilla ja välipaloina naposteltiin tuttuun tyyliin herkullista riimilihaa.

PIKKUJOULUGAALAN MUOTI 



Muoti gaalassa oli jälleen hyvin vaihtelevaa, paljaasta perseestä ruutupaitoihin ja tekoparrasta kinkkuverkkoon! Silmiipistävin piirre oli yhtenäisen linjan puuttuminen paitsi Team Bellalla, joka ei ollut kokonaisuudessaan paikalla. Toinen muodikas yksityiskohta joka pisti silmään, oli Nuuttipukin perseen näköinen botox-kurttunaama yhdistettynä verkkopaitaan! Ihmettelenpä jos tämä suuntaus ei yleisty ensi vuonna Catwalkeilla!!! Saattaapa jo näkyä vivahteita linnan Juhlissa, kukaties Jukka Rintalan mallistossa...

ILOTULITUS

Tällä kertaa 5000 € ilotulitukseen varattu 5 € käytettiin hyväntekeväisyyteen koukkuvalan tehneiden entisten saamamiesten tukisukkarahastoon sekä PeiPonlahden Uisteluseuran nuorisojaoksen uskonnollisen jatkokasvatuksen leiritysmaksuihin. Lisäksi suoritin tasatunnein oman näyttävän ja kuuluvan ilotulituksen majoitustilojen yläkerran eriössä!




SEURAN VUOSI 2011 / kilpailukalenteri

PILKKIKISA, KONNEVESI 18. -20.3.2011
UISTELUKISA 1, PIELINEN 16. - 19.6.2011
UISTELUKISA 2, KEITELE 2. - 4.9.2011
PIKKUJOULUGAALA,  KAPEENKOSKI 18 - 20.11.2011

Nämä päivämäärät kannattaa visusti raapustaa kalenteriin!!!
Konneveden kuuluisa Delirium -pilkki puhdistaa mielen ja poistaa painajaiset, Pielisen kisa tuo esiin ihmisen parhaat puolet, Keiteleellä sielu sekä suolisto puhdistuu ja Kapeenkoskella Nuuttipukki palauttaa painajaiset!

Lämmin kiitos kaikille osallistujille ja edelleen onnittelut niille jotka ymmärsivät olla osallistumatta!

Kirkkain silmin kohti Uuta Uljasta kautta. Rikotaan kaikki ennätykset ja ollaan perkeleen paljon entistäkin nöyrempiä!!!




5 kommenttia:

  1. Perkules olihan juhlat ! Meinas nuuttipukki tulla juniorijäsenelle uniin viime yönä. Heräsin pää märkänä ja löysät housuissa omaan huutoon keskellä yötä ! Eihän nuuttipukkeja oikeasti ole olemassa ?

    VastaaPoista
  2. Ei Nuuttipukkkeja oikeasti ole olemassa, eikä PeiPonlahden Uisteluseuraakaan.
    Oikeastihan tämä kaikki tapahtuu vain meidän kollektiivisessa alitajunnassamme, lojuessamme lepositeissä Niuvanniemen vankimielisairaalassa, pysyvässä acid- flashback -psykoosissa. HAH, HAH, HAH, HAH, HAH, HAH... HAA...AAA...

    VastaaPoista
  3. Puuseppämajurin tervehdys!
    Mahtava kavalgaadi jälleen puristi kaudesta kaiken oleellisen irti!
    Uisteluseuran nuorisojaoksen uskonnollisen jatkokasvatuksen leiritysmaksuihin varattua rahaa voisi hyvin jyvittää myös varttuneempin veljien kiiltäviin kalankuviin, jotka sitten näyttävästi saa liimata henkilökohtaisen menopelin takapuskuriin!!
    Nuuttipukki jää vielä kummittelemaan kaikkien mieliin...siis hywää Joulun Odotusta Kaikille

    VastaaPoista
  4. Tervehdys Puuseppämajurille!
    Kiva idea tuoda esiin Uisteluseuran senioriosaston uskonnollista vakaumusta. Samalla voisi sopia että jokaisesta mittalohesta liimataan yksi kalankuva puskuriin. Näin uistelu - ja uskonveljet näkisivät vakaumuksen syvyyden sekä kauden saalistilaston yhdellä kertaa! Siinäpä naapurin jesuiitalle ihmettelemistä kun PuuseppäMajurillakin loppusyksystä löytyy tusinan verran kalankuvia???

    VastaaPoista