sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Punainen Paroni ja Joulutaneli - operaatio Joululohi osa 3

Huippumuodikas Punainen Nahkapipo!!!

Eräänä talvisena marraskuun sunnuntaina Punainen Paroni ja Kartun Kalastaja lähtivät Päijänteelle Joulutanelin hakuun. Uistelureki lasketiin vesille Säynätsalosta ja keula suunnattiin kohti Ristinselkää. Jo matkalla koettiin tärppi Hauhonselällä uloimpaan plaanariin, mutta ah ja voi, ei pysynyt kala kiinni!
Matka jatkui ja kuuma kahvi sekä voileivät tekivät kauppansa. Juuri kun leivänmurut oli pyyhitty viiksistä lähestyttäessä Sudensaarta, potkurivirtaan viritetty Kapraali muistutti itsestään notkauttamalla vapaa nätisti.
Pienen temuamisen jälkeen hyvin koukuttunut Joulutaneli päätyi veneeseen. 

Lumimyräkkä näytti lähestyvän kovaa vauhtia ja joulutanelin metsästäjät päättivät pitää makkaranpaistotauon Sudensaaressa.

Kevyt lumipyry peittää Muuratsalon



Makkaranpaistotulet Sudensaaren laavulla

Lumimyräkkä meni menojaan, uistelu jatkuu kohta
Tauon jälkeen koettiin tuplatärppi uloimpaan plaanariin sekä kaukana takana uitettuun vaappuun! Molemmat  40 -45 cm Tanelit palautettiin vesistöön. Vielä ennen kotiin lähtöä sisintä plaanaria reuhdotiin näyttävästi, mutta näytille ei kalaa saatu tällä kertaa.

Tärppejä reissulla esiintyi siis mahtavasti ja keli oli hienon vaihteleva. (Veden lämpö +6,5 C ja pimeä kuu)

Veneen nosto oli hieman jännittävä kokemus kun edellisten nostajien jäljiltä märkä ramppi oli jäätynyt! Onneksi muutama paikalla vielä parveillut uistelija auttoi työntämällä Merzeedestä hieman ahterista ja pääsimme mukavasti Kortemäkeen saunomaan väsytystaisteluiden hapottamat hartia rennoiksi.

Kävisköhän sitä vielä hakemassa joulupöytään lisää tarjoamista?




2 kommenttia: