keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Kahden päivän viski_ Jameson 12 v special reserve

Irlantilainen John Jameson ei kuulemma tunnistaisi enää omaa perustuotettaan jos olisi elossa. Nykyään perussekoitteessa on puolet keskitäyteläistä pot-still viskiä ja puolet jyväviskiä. Se on kevyt, helposti lähestyttävä viski, jolla ei ole lainkaan luonnetta. (vähän niin kuin minäkin...).

Irlantilaiset viskithän tislataan kolme kertaa (Skottiviskit vain kaksi) ja lisäksi itse tislaan ne kuusi kertaa: hampaiden välistä, mahalaukun läpi, verenkierron läpi, maksan läpi, munuaisten ja virtsaputken läpi.

Jameson Special Reserve 12 -year old (sekoite 40% ABV), kutkutttlee nenässä vahvasti aavistuksen nahkaisella ja mausteisella tuoksullaan. Se on uskomattoman silkkinen, ja eroaa melkoisesti yksitotisesta Jamesonin peruspullotteesta. Maitosuklaan kuorruttamat kuivat hedelmät päättävät mestarin oppitunnin, kuinka erinomaista viskiä valmistetaan. Oheinen viski on viettänyt 12 vuotta oloroso- sherrytynnyreissä. Se on myös voittanut lukuisia palkintoja ja saanut kultaisen mitalin San Fransiscon World Spirits Competitionissa vuonna 2007.

2 kommenttia:

  1. ei minusta olisi tekemään laatuviskiä,12 VUOTTA TYNNYRISSÄ!!!!

    VastaaPoista
  2. joo, voisi aika käydä pitkäksi ootellessa. Joko, joko, joko....?

    VastaaPoista