sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Päivän Viski_ The Balvenie Doublewood 12 year old /single malt:Speyside 40% ABV

Niin ikään Skottilainen Single Malt  viski The Balvenie Doublewood 12 years old maistuu Tapaninpäivän rekiajelun jälkeen mainiosti! Viski on kypsynyt ennen maistelua 10 v bourbontynnyreissä ja lisäksi 2 v. sherrytynnyreissä, jotka antavat sille pehmeän, säilötyn, hieman pähkinäisen luonteen.

Mortlach Distilleryn kirjanpitäjä William Grant päätti 16 vuoden työsuhteen jälkeen perustaa oman kioskin ja perusti Glenfiddichin 1886. (tarkimmat lukijat jo huomasivatkin että kyseinen Grant on ehtityt toimia monessa työssä ja perustaa puolet Skotlannin panimoista!).
6 vuotta myöhemmin hän oli  sitten jo kunnostamassa romanttisesti vanhaa Balvenien linnaa tislaamoksi.
Nykyisin tislaamo voi tuottaa 5,6 miljoonaa litraa viskiä vuodessa mutta pyrkii vahvaan käsityöleimaan ja kasvattaa jopa osan ohrastaan itse. Taitavat tynnyrintekijät ja kuparisepät pitävät tuotantovälineet kunnossa, ja Balvenien panostus kypsyttämiseen on samalla tasolla kuin Glenmorangien.

PS. oheisen viskin isoveljeä tulikin jo testattua toukokuussa 2010
http://kartunkalastaja.blogspot.com/2010/05/whiskyutas.html
 

www.thebalvenie.com

2 kommenttia:

  1. Mitähän viskiä se jari tänään maistelee. Ota joskus meidätkin mukaan maistelemaan tuotteita. Voidaan maistella varastoon ettei näin arkena tartte tissutella !

    VastaaPoista
  2. Moi, hyvä idis. Voi käydä urakka itekseen vähän raskaaksi...

    VastaaPoista